Malzemeler (6 kişilik)
- 170 g kinoa 35 g badem (doğranmış)
- 10 g taze nane (doğranmış)
- 10 g maydanoz (doğranmış)
- 80 g nar taneleri 50 g kuru üzüm
- 40 g yeşil zeytin (çekirdeksiz ve doğranmış)
- Sos: limon suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kinoa’yı bir süzgece alıp soğuk suda iyice yıkayın. Süzdüğünüz kinoa’yı 2 su bardağı suda kaynatın. Kaynamaya başlayınca üstünü kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin, sonrasında süzün ve karıştırın. Kinoa’yı soğumaya bırakabilirsiniz. Bademleri bir tavada kavurun ve soğumaya bırakın. Tüm malzemeleri bir salata kasesinde karıştırın. Soslayıp servise hazır hale getirin.
* 1 bardak ayranla birlikte tüketiniz.
1 porsiyon için besin değerleri:
Enerji: 307,3 Kkal
Protein: 7,4 g
Yağ: 12,2 g
Karbonhidrat: 43,9 g
Lif: 7,4 g
Yorum Gönder