Pazartesi, Aralık 23, 2019

Limonlu Biberiyeli Tavuk


Malzemeler (Kişi başı 1 tavuk+2 patates)

  • 2 adet tavuk göğüs fileto
  • 4 adet küçük boy taze patates
  • 4 adet biberiye
  • 1 diş sarımsak
  • Limon suyu (1 adet)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı Pul biber

Hazırlanışı

Fırını 220 derecede çalıştırın. Patatesleri tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. 2 adet biberiyenin yapraklarını, tuz ve karabiberi, sarımsağı ve kırmızı pul biberi kesme tahtasında doğrayarak harmanlayın. Bu karışımı bir kaba alarak üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyin. Tavukları bu karışımın içine yatırın ve iyice soslayın. Tavukların her iki tafarını bir tavada 3’er dakika pişirin ve ateşten alın. Tavanız döküm ise diğer malzemeleri de tavukların yanına ekleyin, değil ise tavukları diğer malzemeleri bir borcama koyun. Kalan 2 biberiyeyi tavukların üstüne yerleştirin, kabınızda kalan sos var ise tavukların üzerine dökün. 30 dakika tavukların üstü kızarana dek pişirin.

* 1 kase az yağlı çorba veya 2 dilim tam tahıllı ekmekle birlikte tüketiniz.

1 porsiyon için besin değerleri:
Enerji: 330,3 Kkal
Protein: 40,9 g
Yağ: 6,5 g
Karbonhidrat: 24,7 g
Lif: 2,9 g

Yorum Gönder

ARAMAK İSTEDİĞİNİZ KELİMEYİ GİRİN ENTER TUŞUNA BASIN !