Malzemeler (6-8 adet köfte / 2-3 kişilik)
- 500 g somon
- 1 yumurta
- Bir tutam maydanoz
- 2 sap taze soğan
- 3 çeri domates veya 1 orta boy domates
- 5-6 yaprak roka
- 50 g kepekli galeta unu
- 1 limon
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Somonları rondoda kıyma haline gelene dek çekin.Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın.1 adet limonun suyunu çıkarın. Somon, galeta unu, taze soğan, maydanoz, limon suyu tuz ve karabiberi bi kapta iyice harmanlayın. Elde ettiğiniz karışımı buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Karışımdan köfteler oluşturarak, az zeytinyağı ile dışları kızarana kadar tavada pişirin. Roka ve domates ile birlikte servis edebilirsiniz.
* 1 kase az yağlı çorba veya 2 dilim tam tahıllı ekmekle birlikte tüketiniz.
1 porsiyon için besin değerleri:
Enerji: 423,5 Kkal
Protein: 36,9 g
Yağ: 23,6 g
Karbonhidrat: 13,3 g
Lif: 1,4 g
Yorum Gönder